Gratis poštnina za naročila nad 30 € in dostavo v Sloveniji

Spoznajte olje grozdnih pešk

 • Pri proizvodnji izdelkov Evioil smo odgovorni do okolja

  Predstavljajte si, da v trgovini kupite tri polne vrečke hrane in eno takoj vržete stran. Na ta način zelo nazorno ponazorimo, kaj se dogaja s hran...
 • Kaj je holesterol in kako ga uravnavamo na naraven način?

  Pri vnosu holesterola s hrano, so problematične predvsem nasičene maščobne kisline in transmaščobne kisline, ki povzročijo, da se v našem telesu poveča raven slabega, LDL holestrola. Zato je pomembno, da pri izdelkih preverimo kakšne maščobe vsebujejo. Esenciale maščobne kisline, med katere spada npr. linolna kislina imajo odlično lastnost -  zaradi svoje sestave znižujejo slab LDL holesterol in tako zmanjšujejo tveganje za nastanek bolezni srča in ožilja.

 • Olje grozdnih pečk - intervju v glasilu Lipnica

  Pomembna novost v ponudbi na eni od stojnic Turistične tržnice 2021 v Moravskih Toplicah je hladno stiskano nerafinirano olje Evioil in razmaščena moka, oboje iz grozdnih pečk. Olje grozdnih pečk vsebuje visok delež nenasičenih, zlasti omega 6 maščobnih kislin, ki jih telo ne more proizvajati samo. Ima tudi veliko vitamina E. Olje ima številne pozitivne učinke na zdravje. Jedem da prijeten nežen okus in aromo po in se uporablja v kulinariki. Za nego kože in las je široko uporabno tudi v kozmetiki.
 • Katere pozitivne učinke ima hladno stiskano olje grozdnih pečk na zdravje?

  V olju grozdnih pečk prevladuje linolna kislina, ki spada med omega-6 maščobne kisline. Teh maščobnih kislin telo ne more proizvajati samo in jih moramo zaužiti s hrano. Imajo pomembno vlogo pri rasti in razvoju ter pri možganskih funkcijah. Zaradi visoke vsebnosti linolne kisline, je olje grozdnih pečk dobro za vitalen srčno- žilni sistem.

  Olje grozdnih pešk je bogato s fitosteroli in tokotrienoli. Fitosteroli so po strukturi podobni holesterolom, zato jih lahko izpodrinejo. Tokotrienoli so oblika vitamina E, ki deluje kot antioksidant. Kavna žlička olja grozdnih pečk vsebuje 9 mg vitamina E. 

  V olju grozdnih pečk so prisotni tudi flavonoidi. To so snovi, ki dajejo sadju in zelenjavi barvo in so močni antioksidatni. Tudi flavonoide moramo zaužiti s hrano. Pomagajo pri ohranjanju spomina in ostalih kognitivnih sposobnostih.

 • Kako pridobimo hladno stiskano olje grozdnih pečk?

  Olje grozdnih pečk pridobimo iz tropin. Presejane in prečiščene pečke hladno stisnemo, da dobimo popolnoma naravno olje. Za liter olja potrebujemo od 8 - 12 kg pečk.